Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Skildring av Södermanland 1882" by Herman Hofberg # eBook PDF Kindle ePub Free

Skildring av Södermanland 1882

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Skildring av Södermanland 1882
  • Author : Herman Hofberg
  • Release Date : January 13, 2015
  • Genre: Europe,Books,Travel & Adventure,Nonfiction,Social Science,History,Europe,
  • Pages : * pages
  • Size : 4034 KB

Description

Visste du att invĂ„narna i Södermanland Ă€r ”retsamme och obĂ€ndige” men Ă€ndĂ„ ”vĂ€nliga, glada och gĂ€stfria”.  Det ansĂ„g man i alla fall i slutet av 1800-talet dĂ„ den hĂ€r texten skrevs.  


I den hĂ€r e-boken fĂ„r du lĂ€sa om hur man sĂ„g pĂ„ landskapet Södermanland Ă„r 1882. Du fĂ„r lĂ€sa om synen pĂ„ natur, industri, kĂ€ndisar och befolkning. 


Texten innehĂ„ller ocksĂ„ spĂ€nnande anekdoter nĂ€r det gĂ€ller historiska hĂ€ndelser samt kungar och drottningar.  Du fĂ„r ocksĂ„ veta vilka stĂ€der i Södermanland som kallas ”Lilla Schweiz” respektive ”Sveriges Sheffield”. 


Textens författare Herman Hofberg (1823–1883) var en kĂ€nd fornforskare och medarbetare pĂ„ Nationalmuseum.  Texten Ă€r hĂ€mtad ur Hofbergs bok ”Genom Sveriges bygder” som för mĂ„nga svenskar var det enda sĂ€ttet att lĂ€ra sig mer om andra delar av landet. 


Eftersom den hÀr texten skrevs pÄ 1800-talet sÄ innehÄller den mÄtt, ord och namn pÄ personer som inte Àr sÄ bekanta i dag. DÀrför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.


Ebook Download "Skildring av Södermanland 1882" PDF ePub Kindle